THE UNDERPASS – Place to unwind

Project Name: The UNDERPASS – Place to unwind
Location: Bengaluru – India
Typology:  Hospitality
Architectural Firm: Int-Hab – Architecture + Design Studio
Architects/Designers Name: Ar. Sachin Shetty
Client: Mr. Prashanth Gowda
Project Completion: 2017
Total Area: 4000 Sq.ft.
Built-Up Area: 3000 sq.ft.
Image Courtesy: Mr Vishal Jayshankar

Underpass | Bengaluru

The design for this Restro Bar is an attempt towards sustainable architecture and was conceived with the existing lush mango tree as the centre focus.

Underpass | Bengaluru

It also helps in enhancing the ambience of rusticness as one walks in. The design script for Underpass can be described as rustic yet bold peppered with multiple green elements.

Underpass | Bengaluru
Underpass | Bengaluru

Steel and exposed concrete are happily married to create a visual treat to the customers along with lending flexibility to the design of the interior space.

Underpass | Bengaluru

The entire built-up is designed for harmonious connectivity between the interior and exterior spaces.

Underpass | Bengaluru
Underpass | Bengaluru

The use of mild steel sheet sourced from the laser cutting scrapyard adds to the sustainability of the design.

Underpass | Bengaluru

The use of Gabion wall in the façade helps in enhancing the ambience of rusticness as one walks in.

Underpass | Bengaluru

One can easily appreciate the culmination of fluidic and adaptable spatial design at The Underpass.

Underpass | Bengaluru

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Scroll Up