Space Slice, Shanghai

Space Slice | DYN Architecture

Project Name: Space Slice
Location: Shanghai, China
Typology:  Office Space
Architectural Firm: DYN Architecture
Architects/Designers Name: Yinian Dou, Yifeng Zhang, Li Dai
Client:  Shanghai Garment Group, Creater
Project Completion: 2017
Total Area: 3500 sq.m.
Image Courtesy: UnitU
Text: Dan Li
Awards/Recognition: Architecture & Design China Awards 2018

Space Slice | DYN Architecture

Designed by DYN Architecture, a hidden gem in the headquarters of Shanghai Garment Group (SGG), is a fashioned related co-working space located on Maotai Road, Changning District in Shanghai.

Space Slice | DYN Architecture

Space Slice | DYN Architecture

In collaboration with SGG and Creater, the existing SGG building is transformed from a single-use office building to a modern co-working space mixed with retail, showroom, and office. Space Slice project aims to encourage interactions between different fashion departments and revitalize existing space. A four-floor co-working space with fashion related functions is inserted in the building.

Space Slice | DYN Architecture

Space Slice | DYN Architecture

The existing SGG building is support by a number of wide concrete columns (800mm*400mm). How to use these densely placed columns to create a clean and continuous space became the challenge for the architect. The disadvantage would be an advantage.

Why not to take the dimension of these columns to create something new?

The architect Yinian Dou came up with the idea of “slicing the space”: linking wide columns to form thick walls to divide the space. By opening up some walls and letting the space flow through, the spatial depth is created.




Corresponding with the design of thick walls, a unique floor pattern of smooth concrete patches and small-size mosaics is also a creation from the architect: mosaics record the shadow of thick walls, and triangular concrete patches depict the openings.

Space Slice | DYN Architecture

Space Slice | DYN Architecture

The ground floor is the reception: a customized white spiral stair is the central element brightening up the entrance space. Around the reception is stores, cafe, exhibition space, and bookstore. Following the spiral stair up, people arrive at the show space where fashion shows could be held regularly.

Space Slice | DYN Architecture

Show related functions, such as showrooms, fabric storage, meeting space, Space Slice | DYN Architectureand offices are in close proximity to each other. More offices are provided on the second and third floors.

Space Slice | DYN Architecture

Discards the black and grey colors which have been used for most of the co-working spaces in China, Space Slide project chose the opposite: the white. Elegant and unsophisticated, colour white emphasizes the purity of space.

Space Slice | DYN Architecture

Space Slice | DYN Architecture

Space Slice | DYN Architecture

Space Slice | DYN Architecture

Other projects from DYN Architecture, Shanghai –

Capitaland C3 Co-working Space, Shanghai| DYN Architecture



, , , , , , ,

Comments are closed.
Scroll Up